Main menu
PSD și frica celor două tururi de scrutin. Urmează dispariția 'Dinozaurilor'?

PSD și frica celor două tururi de scrutin. Urmează dispariția 'Dinozaurilor'?

Ipocrizia PNL-ului de a schimba regulile jocului cu câteva luni înainte de alegeri dă bătăi de cap conducerii PSD. Liniștea baronilor în ce privește împărțirea județelor în roșii și galbene a luat sfârșit. Blatul dintre PNL și PSD la nivel guvernamental și local e bine cunoscut. Acolo unde unii au primarul, ceilalți au viceprimarul. Dacă ar fi fost  un partid ce ține cont de dorințele societății, PNL nu trebuia să voteze de la bun început această lege.

Alegerile în două tururi de scrutin pot face dintr-un candidat al unui partid mic sau un candidat independent o variantă viabilă pentru cetățeni. De aici vine și declarația președintelui condamnat în primă instanță al PSD-ului, Liviu Dragnea: 'Dacă se continuă acest demers de modificare a legislației electorale, PSD poate merge până la boicotarea alegerilor'.

Mișcarea Populară București le propune românilor să boicoteze aceste două partide, pline de oameni corupți, de oameni care au fost condamnați sau sunt cercetați de către DNA. Să voteze candidații care nu au avut probleme cu legea și care nu au vizitat sediul DNA nici măcar noaptea în vise.

'Nu văd o problemă în faptul că PSD amenință că se retrage, poate așa dă Dumnezeu și scapă România de acest cancer. Știm foarte bine cum câștigă PSD alegerile în anumite județe, cu găleți și ulei sau chiar cu bani. Alegeri în două tururi înseamnă o șansă pentru nemulțumiți să aibă cu cine să voteze și o șansă pentru candidații corecți, care nu vor și nu pot să se lupte cu mijloace incorecte.

Cetățenii trebuie să înțeleagă că între PNL și PSD nu există diferențe reale, sunt la fel de corupte și toxice pentru țara aceasta. Ele sunt în alianță la nivel de primării, de consilii locale, de guvernare așa-zis tehnocrată. De exemplu, la Sectorul 3 blatul e vizibil, PNL votează alături de PSD, primarul Negoiță este PSD, viceprimarul este PNL, toate serviciile și instituțiile sectorului sunt împărțite între ei.

Sondajele i-au făcut pe cei de la PNL să se răzgândească și să insiste cu un lucru care trebuia făcut de la bun început, alegeri în două tururi de scrutin. Fără tot acest circ, fără să pună presiune pe prim-ministrul României, Dacian Cioloș, sau pe presedintele României, Klaus Iohannis, mai nou și pe Avocatul Poporului. Din păcate pentru români, aceste partide funcționează doar pentru interesul lor, pentru interesul baronilor,' a declarat președintele Mișcării Populare București, Cristian Petrescu, candidat al MP la Primăria Sectorului 3.

înapoi la partea de sus

FacebookG+TwitterRSS