Main menu
„Cumințenia Pământului” poate deveni o formulă Win, Win, Win, pentru România și pentru români

„Cumințenia Pământului” poate deveni o formulă Win, Win, Win, pentru România și pentru români

Guvernul Cioloș dispune de resursele necesare pentru achiziționarea statuii „Cumințenia Pământului” a lui Constantin Brâncuși. Costurile acestei statui se ridică la 11 milioane de euro, din care statul dorește să plătească numai 5 milioane, restul urmând a fi strânși prin subscripție publică. Această „chetă națională” propusă de către prim-ministrul Cioloș este doar o modalitate de a atrage simpatie.

Președintele Mișcării Populare București, Cristian Petrescu, vine cu o soluție simplă pentru strângerea diferenței de 6 milioane de euro, din care câștigă atât cetățenii care vor dona bani cât și Statul Roman.

Ofer o soluție autorităților: pentru o sumă pe care să și-o poată permite cât mai mulți oameni (să spunem 30- 50 de lei) să se acorde intrare liberă tuturor celor care participă la această subscripție, la muzeele care găzduiesc statuia în următorii cinci ani. Iar după ce statul intră în posesia statuii, să facă expoziții itinerante în toate muzeele din România. În acest fel, câștigă toată lumea: Statul Român intră în posesia statuii, umplem muzeele care duc lipsă de vizitatori, iar românii își recuperează "investiția" prin vizitele la muzee. Win, Win, Win!”, a declarat Cristian Petrescu, președintele Mișcării Populare București.

înapoi la partea de sus

FacebookG+TwitterRSS