Main menu
Proiect: Facturi la energie electrică și gaze cu 15% mai mici prin Societatea de Servicii Comunitare, un parteneriat între Primăria Sectorului 3 și cetățeni

Proiect: Facturi la energie electrică și gaze cu 15% mai mici prin Societatea de Servicii Comunitare, un parteneriat între Primăria Sectorului 3 și cetățeni

Cristian Petrescu, candidatul Partidului Mișcarea Populară (PMP) la Primăria Sectorului 3, a lansat joi,  7 aprilie a.c., în prezența mai multor specialiști în energie, proiectul unei companii de utilități publice în parteneriat între autoritatea publică și cetățeni, Societatea de Servicii Comunitare Sector 3, prin care, potrivit specialiștilor, facturile la energie electrică și gaze vor scădea cu aproximativ 15%. Principalul mod prin care vor scădea tarifele va fi direcționarea a 80% din profitul realizat de furnizorii existenți către scăderea tarifelor la consumatorul final. 

Societatea de Servicii Comunitare Sector 3 urmează să fie listată la bursă, ceea ce va asigura și o transparență totală a companiei, favorizând astfel un dublu control al cetățenilor asupra societății: prin intermediul persoanelor alese în Consiliul Local Sector 3 și Primăria Sector 3 și prin intermediul obligațiilor care vin în urma listării. Mai mult, persoane fizice și juridice vor putea achiziționa acțiuni ale Societății de Servicii Comunitare Sector 3. Acționarul majoritar va rămâne Primăria Sectorului 3, cu 51%, însă formula va permite cetățenilor care au devenit actionari să verifice activitatea companiei.

Mă bucur că am lansat proiectul Societății de Servicii Comunitare Sector 3 în cadrul unei dezbateri cu specialiști din domeniu. Este primul proiect de acest gen din România, preluare a unor modele de succes din Germania, Italia, Marea Britanie și alte țări europene, care acum se poate face și în România ca urmare a liberalizării pieței energiei electrice și gazelor naturale. Cu ajutorul acestui proiect, prețurile la energie electrică și gaze vor scădea. De exemplu, dacă în momentul de față furnizorul are profit de 10 lei, la noua companie profitul rămâne 2 lei, iar 8 lei se duc în reducerea de preț de care beneficiază consumatorii. Mai mult, cetățenii vor avea posibilitatea să devină acționari, iar compania va fi listată la bursă. Doar prin proiecte transparente politicienii pot să câstige încrederea oamenilor. De aceea, astăzi începem și strângerea de semnături pentru susținerea acestui proiect, cine dorește să semneze o poate face la unul din corturile PMP de pe raza Sectorului 3 sau pe platforma online serviciicomunitare3.ro! Este rândul cetățenilor să preia controlul!”,a declarat Cristian Petrescu, Președintele Mișcării Populare București, candidatul PMP la Primăria Sectorului 3.

înapoi la partea de sus

FacebookG+TwitterRSS