Main menu
Primarul Negoiță își face campanie electorală pe bani publici!

Primarul Negoiță își face campanie electorală pe bani publici!

Primăria Sectorului 3 a amplasat mai multe corturi, plătite din bani publici, în care îl promovează pe primarul Robert Negoiță în pragul campaniei electorale.

Conform art. 22 din legea nr.500/2002 privind finanțele publice, „ordonatorii de credite au obligația de a angaja și de a utiliza creditele bugetare numai în limita prevederilor și destinațiilor aprobate, pentru cheltuieli strict legate de activitatea instituțiilor publice respective și cu respectarea dispozițiilor legale.” Promovarea candidatului Negoiță din banii primăriei este ilegală, corturile sunt inscripționate cu sigla primăriei și un citat din actualul primar.

DSC 0236

Îl somez pe Robert Negoiță să respecte legea. În afara faptului că nu și-a plătit datoriile către Statul Român în valoare de circa 236 de milioane de lei și că este urmărit penal pentru comiterea infracțiunii de „evaziune fiscală în formă continuată”, în valoare de 77 de milioane de lei, acum își promovează imaginea pe banii cetățenilor. Promovorea unui om politic pe bani publici este ilegală; în motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție din cazul Monica Iacob-Ridzi, sunt precizate urmatoarele: << a folosit resursele financiare ale M.T.S. alocate Zilei Naţionale a Tineretului pentru realizarea şi difuzarea unor produse publicitare prin care şi-a promovat imaginea de om politic fapt ce contravine prevederilor art.22 din Legea nr.500/2002 privind finanţele publice care instituie în sarcina ordonatorilor de credite obligaţia de a angaja şi de a utiliza creditele bugetare pentru cheltuieli strict legate de activitatea instituţiilor publice şi cu respectarea dispoziţiilor legale>>. Instituțiile Statului trebuie să se sesizeze în acest caz!”, a declarat Cristian Petrescu, președintele Partidului Mișcarea Populară București, candidatul PMP la Primăria Sectorului 3.

înapoi la partea de sus

FacebookG+TwitterRSS